KIYO

Min herlige, lille gutt trenger en ny familie! 

Kiyo (Shigemi's Artemii Kiyoshi Ei) ble født 27. juli 2018, og har tre brødre som flyttet hjemmefra da de var 9 uker gamle. Jeg leter nå etter et trygt, kjærlig og aktivt hjem (gjerne med andre hunder!) som ønsker å gi ham den oppmerksomheten han fortjener. 

Kiyo er en hengiven, kosete og snill gutt som viser stor omsorg for flokken hjemme. Han er glad i tobeinte i alle aldre, og går kjempefint med barn, så lenge de viser hensyn. Han er flink til å være alene hjemme og kjøre bil, sover hele natten og er rolig innendørs. Han har gått på unghundkurs og ringtrening, samt vært med på valpeshow, der han fikk god kritikk. 

Skulle du ønske å drive med hundesport, er Kiyo en flott kandidat; han er miljøsterk, smart, uredd, lærevillig og har en normalt bygget og sterk kropp. Han er ikke fullt utvokst ennå, men vil nok ligge på rundt 10 kilo som voksen (ca. 9 kilo nå). Jeg blir ekstra glad om han finner et hjem som ikke er så langt unna, for da kan jeg hjelpe nye eiere i gang med kurs og aktiviteter, samt passe ham i helger/ferier dersom det trengs. Du/dere bor forhåpentligvis i Bergensområdet eller så nærme som mulig, og er over 18 år. Jeg vil selvsagt vurdere familier som bor lenger unna også, om de rette dukker opp! 

Greit å vite:
Jeg har ventet med å selge Kiyo fordi han bare utviklet én testikkel som valp, og jeg ville se situasjonen an til han ble eldre. Ultralyd (desember 2018) viser at den andre testikkelen ikke er langt unna, og den har siden forflyttet seg i riktig retning. Løpet er dermed ikke kjørt selv om den ikke ligger på plass per i dag, men nye eiere bør være forberedt på at det kan gå begge veier. 

NB: Han kommer ikke til å trenge operasjon eller kastrering i følge veterinær, og det kan godt hende han utvikler begge testiklene før han blir voksen. Gjør han ikke det, vil han ikke kunne stilles ut eller avles på, men han kan fortsatt delta i de fleste andre former for konkurranseidretter for hund, som ulike grener av lydighet, agility, spor m.m.

Det er viktig å legge til at Kiyo ikke er hemmet av sin "tilstand" – han både ser ut som og oppfattes som en typisk, ung hannhund på alle måter. Løfte på beinet gjorde han allerede 10 uker gammel! :-)

Behov:
For Kiyos del er det nå best om han får fortsette livet hos noen som kan gi ham mer egentid og trening enn han får som en av flokken hjemme hos meg. Han kan bli opphisset i møtesituasjoner med andre hunder, så dette må øves på. Får han trent på sine utfordringer uten flokken i ryggen, har han alle muligheter for å lykkes. 

Han er ellers en typisk spisshund, som liker å passe hagen (og varsle hvis det går fremmede eller hunder forbi), men kjente mennesker og lyder reagerer han ikke på. Han bjeffer ikke på folk som kommer hjem til oss på besøk, da blir han bare hoppende glad! 

Ta kontakt om du/dere vil vite enda mer, eller møte Kiyo og meg!

Kiyo og jeg på trening :-)